Норвежка компания превръща дървесина в храна

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 September 2015 11:18 >
Норвежка компания превръща дървесина в храна

Норвежка биорафинерия е започнала да превръща отпадъчните дървесни влакна в кремоподобна субстанция, която можела да се използва за сладолед, майонеза и дори хотдози. Това предаде онлайн изданието „Локал“.

Норвежката компания „Борегаард“ вече е отворила завод в Уисконсин, САЩ, където се произвежда „революционната“ нова субстанция. Планира се отварянето на завод на родна почва през 2016 г., пояснява изданието.

Ужасните съставки в храните, които консумираме всеки ден Вижте кои ГМО храни консумират в САЩ​

Изследователи от института Трондхайм са работили неуморно в продължение на 10 години, и са инвестирали милиони долари, за да открият начин да използват дървесните влакна в хранителната индустрия.

На вкус субстанцията наподобява мас, но на практика е невъзможни за смилане влакна, които не трупат килограми и не предоставят енергия на тялото. 

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ