Норвежка биорафинерия е започнала да превръща отпадъчните дървесни влакна в кремоподобна субстанция, която можела да се използва за сладолед, майонеза и дори хотдози. Това предаде онлайн изданието „Локал“.
Норвежката компания „Борегаард“ вече е отворила завод в Уисконсин, САЩ, където се произвежда „революционната“ нова субстанция. Планира се отварянето на завод на родна почва през 2016 г., пояснява изданието.
Ужасните съставки в храните, които консумираме всеки ден Вижте кои ГМО храни консумират в САЩИзследователи от института Трондхайм са работили неуморно в продължение на 10 години, и са инвестирали милиони долари, за да открият начин да използват дървесните влакна в хранителната индустрия.
На вкус субстанцията наподобява мас, но на практика е невъзможни за смилане влакна, които не трупат килограми и не предоставят енергия на тялото.
Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.