Икономист: Визия за София в предизборния дебат

Какво още може да прочетете в брой 34 на списанието

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 29 August 2019 14:57 >
Икономист: Визия за София в предизборния дебат
В какъв град искате да живеете? Ако зададете този въпрос на различни хора, вероятно всеки ще даде различен отговор. Градовете са като жив организъм – те се променят, но бавно, а в много случаи не и в посоката, която искат техните жители. Затова дългосрочното планиране на тяхното развитие става все по-важно. Важно е и това да е част от предизборния политически дебат.

След обсъждане с много и различни групи специалисти, експерти на Столична община изготвиха „Визия за София“ – стратегически документ със 70 цели и 450 мерки за развитието на града до 2050 г. Те се надяват той да влезе в политическия дебат за местните избори, но нагласите на кандидат-кметовете и политиците са противоречиви. Какви – може да прочетете в новия брой на сп. „Икономист“ и да се запознаете с основните акценти на визията за развитие на града.

В новия „Икономист“, който е в продажба от 30 август, петък, ще намерите още:

- Милиони за Ковачки и от БДЖ - първо клиент, после конкурент, сега бизнесменът вече е доставчик на държавните железници, които регистрират все по-големи загуби.

- Обратното ДДС като панацея - производителите на плодове и зеленчуци се надяват да получат глътка въздух в конкуренцията със сивия сектор, а държавата – да намали възможностите за точене на данъка.

- България има потенциал за още златни находища – интервю с Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“.

- Дигиталната ера дава много възможности в енергетиката, казва Дан Станку, член на енергийния консултативен съвет на „Еврохолд“ по сделката с ЧЕЗ.

- Да тестваш дъното - банковият пазар вече се конкурира в понижение на лихвите до стотни от процента

- Дрънкане на оръжие насред лято - САЩ местят войски от Германия в Полша, Русия прави военни учения заедно с Китай

- Поразяващата уста на US посланика в Берлин - Ричард Гренел шокира от първия ден германските политици с недипломатичните си изявления

И още: анализи и коментари, личен капитал, наука и технологии, култура, спорт и пътешествие – всичко това в новия брой на „Икономист“. Може да го намерите в пунктовете на Inmedio и Lafka, в мрежата на „Фантастико“, „Билла“ и „Кауфланд“, във веригите бензиностанции.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ