Петролът отново тръгна надолу

Помогна намаляването на лихвата от Фед

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 August 2019 15:45 >
Петролът отново тръгна надолу
Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък се понижават, след като Федералният резерв на САЩ даде да се разбере, че намаляването на базовата лихвена ставка не е начало на цикъл на смекчаване на паричнокредитната политика.

В сряда котировките достигнаха максимални за последните две седмици нива заради данните за сериозно съкращаване на стоковите запаси от суровината в САЩ.

Октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures сутринта поевтиняват с $0,69 - до $64,36 за барел. В сяда тяхната цена се покачи с $0,45 и в края на търговията бе $65,17 за барел, пише Money.bg.

Американският петрол WTI с доставка септември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същото време се понижава с $0,72 - до $57,86 за барел. В хода на вчерашната сесия неговата цена се увеличи с $0,53 и заверши деня на ниво $58,58 за барел.

Председателят на Фед Джером Пауел не очаква продължителен период на съкращаване на основната лихва. Това той заяви на пресконференция след заседанието на регулатора, на което базовата ставка за първи път след 2008 г. бе свалена 0,25 процентни пункта - до нивото 2-2,25%.

Инвеститорите, които очакваха по-агресивна компания по смекчаване на паричнокредитната политика, бяха разочаровани.

Стоковите запаси от петрол в САЩ през миналата седмица са се съкратили 8,496 млн. барела, за седма седмица поред. В същото време стоковите запаси от бензин са намалели с 1,791 млн. барела, а на другите дестилати - с 894 хил. барела.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ