Huawei търси $1 млрд. от Verizon

Става дума за повече от 230 лиценза за патенти на китайската компания

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 June 2019 19:02 >
Huawei търси $1 млрд. от Verizon
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc изплащане на такси за лицензиране за над 230 патента на китайската компания и търси общо над $1 милиард, пише Reuters, цитирайки свои източници.

Патентите включват мрежово оборудване за над 20 от доставчиците на американската компания, включително големи щатски технологични компании, които ще трябва да обезщетят телекома.Huawei води битка с американското правителство от повече от една година. Експерти по националната сигурност заявиха, че рутерите, суичовете и друго оборудване на китайската компания имат "вратички", чрез които Пекин може да шпионира комуникаиите. Huawei отрича, уточнява Money.bg.

Компаниите, включени в спора, начело с Verizon, вече са съобщили на правителството за проблема, който идва на фона на търговска война между Китай и САЩ. Анализатори сочат, че искането на китайската компания е по-скоро част от геополитическата битка между САЩ и Китай.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ