Google ще работи само с чиста енергия

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 04 December 2017 11:07 >

Google си осигури повече от три гигавата капацитет за чиста енергия, благодарение на три нови договора с енергийни компании. 100% от потреблението на компанията ще бъде от слънчева и вятърна енергия.

Председателят на Google по енергетика и инфраструктура Сарон Арънс заяви, че компанията е „най-големият корпоративен купувач на възобновяеми енергийни източници на планетата“, пише GreenTech.bg, цитиран от technews.bg.

След тези три договора потреблението на чиста енергия на Google е достатъчно, за да съответства на 100% от енергията, необходима за предлагане на продуктите й през 2017 г., съобщи компанията в блога си в Twitter.

"Като се има предвид, че разходите за слънчева и вятърна енергия намаляват драстично и тези сектори стимулират значителен ръст на заетостта, то преходът към чиста енергия води до безпрецедентни икономически възможности и това се случва по-бързо, отколкото очаквахме“, заяви директорът по глобалните инфраструктури на Google – Гари Демаси.

До момента Google е инвестирала около 3,5 милиарда долара в енергийна инфраструктура. През декември миналата година компанията заяви, че ще премине изцяло на възобновяема енергия през 2017 г. и изглежда е постигнала тази цел.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ