Туитър увеличи символите на латиница

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 November 2017 11:45 >

След успешен тест Туитър удвои максималната дължина на съобщенията и премине към 280 символа, съобщи американската компания. Новината е миниреволюция за социалната мрежа, предаде Франс прес.

"Целта ни е да направим това, като същевременно гарантираме запазването на бързината и краткостта, които олицетворяват Туитър. След резултатите от теста имаме удоволствието да съобщим, че сме постигнали целта си и ще приложим промяната на всички езици", където лимитът от 140 знака затруднява потребителите, написа в блога си социалната мрежа, която извърши тест сред потребители през септември.

Удължаването на туитовете засяга само съобщенията с латински букви, напомня компанията, тъй като лимитът от 140 знака изглежда представлява проблем преди всичко за потребителите, които пишат на английски, испански, португалски или френски език, за разлика от тези, които пишат на японски, корейски или китайски.

Един от първите възползвали се от удвояването на лимита на знаците в „Туитър” бе американският президент Доналд Тръмп.

Преди да произнесе реч пред парламента на Южна Корея той написа "Готвя се да произнеса важна реч в Националното събрание тук в Южна Корея, а после ще се отправя към Китай, където с вълнение очаквам срещата с президента Си, който току-що постигна своята голяма политическа победа", написа Тръмп, използвайки 216 символа.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ