Сатирата аплодира бурно Стоянка Мутафова (видео)

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 02 February 2017 07:13 >

С бурни аплодисменти голямата зала на Сатиричния театър приветства на сцената кралицата на комедията Стоянка Мутафова, предаде БГНЕС. Мутафова се качи на сцената тази снощи след близо двумесечно отсъствие, за да се въплъти в ролята на Малу в спектакъла "Столетие мое".

В навечерието на рождения си ден – на 2 февруари голямата актриса навършва 95 години, Мутафова игра пред препълнената с над 500 зрители зала и пред своята дъщеря Мария, или Муки. Ръкопляска й и служебният министър на културата Рашко Младенов.

В "Столетие мое" гранддамата на родната комедия влиза в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-тен рожден ден. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейната дъщеря (Йорданка Стефанова), внучката (Росица Александрова) и правнучката й (Полин Лалова).

Изваждането на стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко скрити тайни. Малу пак се връща в младостта, когато е била център на обожание. С неприкрито кокетство тя си припомня как е въртяла около малкия си пръст доста по-млади от нея любовници. На 5 февруари Стоянка Мутафова ще играе в спектакъла "Скакалци" от Ст. Л. Костов редом с колегите си Христо Гърбов, Албена Павлова, Любомир Нейков и други.

Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ