Спилбърг прави "културен мост" с китайски милиардер

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 10 October 2016 16:02 >

Кинокомпаниите на китайския милиардер Джак Ма и на американския кинорежисьор Стивън Спилбърг обявиха, че създават стратегическо партньорство, съобщи АФП.

Условията на договора предвиждат китайската компания Alibaba Pictures да придобие миноритарен пакет от акции на компанията на Спилбърг Amblin Entertainment. Размерът на дела и стойността на сделката не се оповестяват.

Целта на партньорството ще бъде съвместно финансиране и производство на филми за световната и за китайската публика, както и прожекции в Китай на американски филми, създадени от корпорацията на Спилбърг, а в САЩ – на филми на Alibaba Pictures.

Alibaba Pictures е поделение на китайския гигант в интернет търговията Alibaba, собственост на Джак Ма.

„На чисто човешко ниво на Запад и на Изток споделяме едни и същи ценности”, каза Спилбърг. „Можем да реализираме съвместно проекти на нашите компании и да донесем повече Китай в Америка и повече Америка в Китай”.

Джак Ма посочи, че новото партньорство ще бъде „културен мост” между двете страни.

Китай е вторият по обем производител на кинопазара в света и прогнозите сочат, че скоро ще излезе на първо място, изпреварвайки САЩ.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ