Подготвени са близо 100 млн. лв за инвестиции в горите

Това става ясно от писмен отговор на министър Порожанов на въпрос от опозицията

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 10 April 2018 19:10 >
Подготвени са близо 100 млн. лв за инвестиции в горите
През 2018 година са планирани разходи от 96,5 млн. лева от фонд "Инвестиции в горите", става ясно от писмен отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов към депутата от БСП Светла Бъчварова. Документът е публикуван от деловодството на Народното събрание.

Средствата, събирани в този фонд, са целеви и се харчат основно за залесяване, пътна инфраструктура и закупуване на горски терени, уточнява още Порожанов.

Той посочва, че през тази година шестте държавни горски предприятия ще разходят парите основно за строителство и ремонт на горски пътища и транспортно-техническа инфраструктура - 86,6 млн. лева. За планиране на пътища ще бъдат отпуснати 1,4 млн. лева, а за укрепващи съоръжения - 1,3 млн. лева.

От справката е видно още, че за залесяване са предвидени общо 7 млн. лева. Най-голяма част от тях ще бъдат разходени от горското стопанство в Сливен - 2,8 млн. лева, посочва Investor.bg

Най-големите разходи от фонда "Инвестиции в горите" през тази година се падат на горското предприятие в Смолян - общо 57,5 млн. лева. 55,1 млн. лева от тях ще се използват за строителство и ремонт на горски пътища, става ясно още от отговора на Румен Порожанов.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ