Спилбърг отмени премиера на филм в Париж, а ”Моторхед” - концерт

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 November 2015 08:28 >
Спилбърг отмени премиера на филм в Париж, а ”Моторхед” - концерт

Премиерата на новия филм на Стивън Спилбърг "Мостът на шпионите", предвидена за днес в Париж, е отменена заради терористичните атаки, съобщи "Холивуд рипортър". 

Режисьорът е пътувал от Берлин за Париж в момента на трагедията, разиграла се във френската столица. Филмът на Стивън Спилбърг проследява историята на американския пилот на шпионски самолет Гари Пауърс, свален и пленен от СССР в разгара на Студената война. Пауърс става първият американски затворник, разменен на Моста на шпионите. Ролята на адвоката Джеймс Донован, който води преговорите за освобождаването на пилота-разузнавач, се изпълнява от носителя на "Оскар" Том Ханкс. 

Холивудският режисьор Стивън Спилбърг избра прочутия Мост на шпионите за декор в новия си трилър, припомня ДПА. По време на Студената война мостът Глинекер на река Хафел - някогашен контролно-пропускателен пункт между Западен Берлин и комунистическа Източна Германия, се прочува като Мост на шпионите, тъй като на него стават няколко размени на попаднали в затвора разузнавачи. 

Спилбърг е бил в Берлин за представянето на "Мостът на шпионите". В САЩ премиерата на лентата бе през октомври.

Терористичните атаки във френската столица доведоха и до отлагане на концерт на Британската рок група "Моторхед" /Motorhead/, който е трябвало да се състои днес. Вместо това, мероприятието ще се проведе в началото на следващата година. Информацията е качена на официалната страница на музикантите във Фейсбук, предаде ТАСС. 

"Във връзка със създалото се положение, с което се сблъскаха нашите братя и сестри в Париж, решихме да отложим концерта за януари /2016 година/. Вече работим над нова дата и ще предоставим информация в близко бъдеще" - се казва в изявлението на групата. 

Групата "Моторхед" трябваше да изнесе днес концерт в зала "Зенит" с капацитет 6300 души. На 1 февруари 2016 г. съставът ще има изява в друг френски град - в Лил. 

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ