Стоянка Мутафова с комоцио след падане във Варна - страхува се да не ослепее

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 21 October 2015 15:11 >
Стоянка Мутафова с комоцио след падане във Варна - страхува се да не ослепее

Стоянка Мутафова отива в четвъртък на най-добрия очен лекар, защото се страхува, че ще си загуби напълно зрението, съобщава "24 часа".

"Като застана на прозореца и си разтворя окото с пръсти, виждам нещо, контури. Храня надежда да ми изпишат някакви очила. За четене не може да става дума от години, но се страхувам да не ослепея съвсем", опасява се примата. Това е най-големият ѝ кошмар от дете. Винаги се молела само да не изгуби зрението си. Но ето, удря я в очите... 

Опасността идва след травма в главата във Варна, където гостувала с постановката "Госпожа Стихийно бедствие". Чукат на вратата на хотелската ѝ стая и я викат за представление. Тя тръгва, но се плъзва по мокета и се спъва в ниска хотелска масичка с остър ръб. Пада. Удря си главата. Все още има цицина, но тогава в момента не обръща внимание и тръгва да играе. Не помни какво е говорила на сцената, само че е импровизирала част от репликите, но публиката ръкопляскала 15 минути.

Изнася и още едно представление, но диагнозата е комоцио. Проличава си когато се връщали към София, а тя не спряла да повръща на завоите...

В болницата във Варна поискали да й направят скенер. "Не, не искам да знам какво има в главата ми! Баща ми умря от тумор в мозъка и имам уплах. На 94 години съм - каквото си е вътре, това е, там си е", отсякла тя и отказала прегледа.

Сега си почива в дома си в София. Очаква я представление в Сатиричния театър. Сигурна е, че ще има сили да го изиграе.

Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ