Бевърли Крим? Полуостровът кани богаташи от цял свят

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 30 September 2015 06:16 >
Бевърли Крим? Полуостровът кани богаташи от цял свят

Автор: Петра Прохазкова, за чешкото издание Lidovky

„Уважаеми представители на шоу-бизнеса, спорта и други знаменитости“, с тези думи започва обръщението  на Сергей Аксенов, ръководител на Република Крим; бивш украински полуостров, който сега се намира под окупацията на руските власти. Останалата част е обръщение към световните звезди от най-различни сфери, както и към собствениците на дебели портфейли и прилични банкови сметки, а това означава, че нещата в Крим не са добре.

Да завземеш с военни средства курортите и да развееш над полуострова руското знаме все още не означава, че натам ще хукнат туристи, а чуждестранните инвеститори и богаташи от целия свят ще построят там дворци с панорама към Черноморския флот. Затова г-н Аксенов е измислил примамка: за тези, които се преместят в Крим няма да има никакви бюрократични пречки. „Единствено бихме се радвали, ако след време в Крим се появи аналог на американския Бевърли Хилс“, пише в съобщението на кримското ръководство.

снимка / more-spahotel.com

Ръководителят на основния курортен град Евпатория Андрей Филонов стигна и по-далеч, като обеща на представителите на шоу бизнеса безплатни участъци. Само че има малка молба към тях: той ги моли да „дадат под наем“ знаменитите си лица и тела за рекламна кампания, която ще пропагандира красотата на кримското крайбрежие.

снимка / mftm.com.ua

Бевърли Крим

На полуострова вече се появява своеобразен зародиш на „Бевърли Крим“. Завърналите се хора могат да живеят в съседство със звездите на руската естрада и кино, като Михаил Боярски и Дмитрий Харатян. Недалеч от Феодосия по крайбрежието може често да се види и известната тенисистка Мария Шарапова.

Феодосия / kurort-expert.ru

Кметът на Ялта Андрей Ростенко вече е намерил площадка, която подхожда за „компактна концентрация на звезди“. Най-важното е всичко да се планира добре, да се намерят известни и желаещи да се преместят в Крим хора – и всичко ще тръгне от само себе си. Неотдавна, на 12 септември, президентът Владимир Путин предостави руско гражданство на американския боксьор Рой Джоунс. Говори се, че той настойчиво помолил Путин за това на 20 август, когато двамата се срещнали в Крим, и още не следващия ден Джонсън подал нужните документи.

За руски паспорт си мечтаел и американският гражданин Фред Дърст, основател и вокалист на групата „Лимп Бизкит“, както и френския актьор Сами Насери. Сънародникът му Жерар Депардийо вече се сдоби с руски паспорт. И сега го примамват в Крим, където той, вече признат специалист, да оглави кримския Държавен комитет по лозарство и винопроизводство.

Миналия петък и бившият италиански премиер Силвио Берлускони посети Крим в компанията на Владимир Путин. Но не е ясно дали и той иска руски паспорт. Във всеки случай Крим има всички шансове да се превърне в убежище на преследваните в Запада, недоволни или лявомислещи милиардери. Никой не кани бедните в Крим. 

Крим от птичи поглед:

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ