Последно сбогом с актьора Васил Попов

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 August 2015 07:29 >
Последно сбогом с актьора Васил Попов

Сбогувахме се с големия български актьор Васил Попов. „Обичах го много и той ме обичаше, бяхме искрени приятели, той не можеше да не бъде искрен - когато беше приятел, беше приятел", каза Стоянка Мутафова след опелото в църквата "Св.Седмочисленици" в столицата.

„Откакто дойде в театъра усетихме, че сме една и съща мая и се сближихме, припомни си актрисата и изброи някои от най-известните му роли. Мисля, че ако беше в някоя друга държава, щеше да бъде - ехей..., въпреки това беше доволен от работата си и благодарен на това, което има и обичаше много сцената", продължи спомените си Мутафова.

„Тъга е, но не можем без усмивка да го изпратим, защото това е най-веселият човек, когото познавам, гримьорната ни ще помни дълго смеха му и смеха ни, защото беше страхотен веселяк", каза Никола Анастасов. „Сега ми се ще да вярвам, че тази раздяла е поредната му шега. Винаги, където е Васил, беше усмивка, с това ще го запомня", допълни актьорът.

„Човек или помни, или не, а Васил не можеш да забравиш", каза Мария Статулова. „Това е най-финият глас, това е актьор, който от най-малката роля умееше да направи грамадно нещо, че да се запомни, затова никога не говоря в минало време за отлетелите хора, а казвам, че те винаги са тук - около нас", допълни актрисата.

Васил Попов почина на 5 август.

Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ