Toyota, Nissan и Honda се обединиха за изграждането на ”водородно общество”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 July 2015 08:05 >
Toyota, Nissan и Honda се обединиха за изграждането на ”водородно общество”

Toyota, Nissan и Honda ще работят заедно за да създадат повече водородни автомобили по пътищата. Те наричат това големият тласък на Япония към „водородно общество”.

Автомобилите с горивна клетка не замърсяват околната среда. Те се движат с енергията, която се създава когато водородът се съедини с кислорода във въздуха, произвеждайки вода.

В Япония започнаха продажбите на първия в света автомобил с водороден двигател

Водородни станции за зареждане на автомобилите ще са необходими за да направят тази технология реална опция. Само 23 подобни станции са отворили в Япония досега, като стотици други са планирани да отворят заработят в близко бъдеще.

Автопроизводителите обещаха да отделят до 11 милиона йени (90 000 долара) за всяка водородна станция на година, за да могат да бъдат изградени и поддържани.

”Тойота”, ”Нисан” и ”Хонда” градят бъдещето на водородните автомобили

Длъжностни лица от Toyota, Nissan и Honda се появиха заедно на пресконференция в Токио в сряда за да съобщят планираното съдружие.

Станциите вече получават държавни субсидии, но са много скъпи и работят на загуба. Финансирането на автопроизводителите е предназначено да облекчи правителството, а разпространението на технологията се очаква да намали разходите.

Япония се опитва да изпревари останалата част от света с тласък към водородно общество, което ще изисква от енергийните компании, автомобилните производители и правителството да работят заедно. Япония също така иска да направи технологията важна част от олимпиадата в Токио през 2020 г.

Porsche пуска електрокар и водороден автомобил

Загрижеността за изчерпването на изкопаемите горива се отразява на много народи, но е особено изявено в бедната на ресурси Япония. Зелената автомобилна технология също е от решаващо значение за ограничаването на глобалното затопляне.

Кийотака Исе от Toyota заяви, че автопроизводителите трябва да играят активна роля в насърчаването на водородните автомобили.

Audi произвежда синтетичен дизел от вода и въздух

Хитоши Кавагузи от Nissan, сподели, че производителите на автомобили могат да се конкурират с продуктите си, включително водородните автомобили, но те трябва да си сътрудничат в областта на инфраструктурата, като например изграждането на водородни станции за зареждане.

Общата стойност на планираната подкрепа за водородните станции е изчислена на около 5 милиарда йени (40 милиона долара) или 6 милиарда йени (50 милиона долара), според японското автомобилно трио.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ