Стоянка Мутафова стана първата ни актриса с награда от Международната фондация ”Лейди Даяна”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 07 June 2015 04:05 >
Стоянка Мутафова стана първата ни актриса с награда от Международната фондация ”Лейди Даяна”

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от Международната фондация "Лейди Даяна", отличила Шон Конъри, Питър О`Тул, Лин Редгрейв.

Почетната грамота за "Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен" ще бъде връчена на Стоянка Мутафова тази вечер след спектакъла "Златният телец" в Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават от трупата, съорганизатор на награждаването. Колеги, приятели и почитатели на примата на българския театър са поканени на церемонията от 21.50 часа.

Международната фондация "Лейди Даяна" е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина. Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България и обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора.

Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ