Бъркотия с платените мачове по ”Диема екстра”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 23 February 2015 10:19 >
Бъркотия с платените мачове по ”Диема екстра”

Пускането на платения пакет "Диема екстра" в деня на първите футболни мачове в България донесе редица неясноти и разминавания в предложенията на отделните оператори, показа проверка на "Дневник".

"Нова броудкастинг груп" има договор с три от операторите - "Близу", "Виваком" и "Нет1". За момента "Мтел" и "Булсатком" нямат договореност с "Нова".

Пакетът се предлага за 3.96 лева на месец, като в него влизат "Диема спорт" и "Трейс спорт старс", пише в сайта на "Диема спорт". В "Близу" и "Нет1" обявената цена е с 3 стотинки по-висока.

В "Близу" това е сумата, която трябва да се плати за всеки използван телевизор в домакинството.

Във "Виваком" цената е като обявената и е за месечен достъп до всички използвани телевизори.

Появиха се твърдения, че от компанията опитват да накарат клиентите си да се обвържат с пакета "Диема екстра" за целия срок на договора. От "Виваком" отрекоха и заявиха, че абонаментът може да бъде месец за месец. За да се приема сигналът, е нужен HD приемник.

Различия се появяват и при декодиращите устройства, които съответният оператор предлага. В "Нет1" например може да се наложи закупуването на допълнителни апарати или карта в зависимост от характеристиките на телевизора.

Продуктът на "Нова броудкастинг груп" дебютира в събота с новите канали "Диема спорт" и "Трейс спорт старс". Първият излъчен мач по спортния канал беше срещата между "Черно море" и "Локомотив" (Горна Оряховица) от четвъртфиналите за Купата на България. Малко след това беше предаван и двубоят на "Левски" с "Хасково".

Желаещите да гледат мачовете, които влизат в ефира на новия спортен канал, могат да го направят и онлайн в сайта gong.bg. Там обаче се плаща с текстово съобщение и цената е 2.40 лева за мач.

Освен правата за А група компанията държи тези за Висшата лига, Купата на Англия и Купата на лигата в Англия. "Диема спорт" ще излъчва и срещи от НБА - по една всяка неделя в 22.30 ч.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ