Honda, Toyota и Chrysler изтеглят над 2 млн. автомобили

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 31 January 2015 13:58 >
Honda, Toyota и Chrysler изтеглят над 2 млн. автомобили

Японските автомобилни производители Honda и Toyota, както и американският Chrysler, собственост на италианския концерн Fiat, изтеглят от пазара в САЩ около 2,1 млн. автомобили заради проблем със системата AirBag. Това беше съобщено в събота от американското Националното управление за безопасност на движението.  

Акцията засяга моделите Acura MDX, Dodge Viper, Jeep Grand Cherokee, Honda Odyssey, Pontiac Vibe, Toyota Corolla, Toyota Matrix и Toyota Avalon от 2001 – 2004 година. Било е установено, че автомобилите са с дефектен датчик, който може да предизвика самопроизволно активиране на възглавниците по време на движение.

Освен това, около 1 млн. автомобили на Honda и Toyota, които ще бъдат отзовани, са с дефектни възглавници, произведени от японската компания Takata. Било е установено, че при висока влажност на въздуха, каквато е характерна за редица южноамерикански щати, е възможно да не се разтворят правило и дори да „изстрелят” метални фрагмнети срещу намиращите се в колата пътници.

Повредите на всички автомобили ще бъдат отстранени от производителите безплатно. 

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ