Фейсбук избухна заради ”скандална” снимка на Стивън Спилбърг

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 July 2014 10:46 >
Фейсбук избухна заради ”скандална” снимка на Стивън Спилбърг

Първо беше тексаската мажоретка Кендал Джоунс, чиито ловни снимки бяха свалени от Фейсбук, последвана от 17-годишната футболна фенка от Белгия Аксел Дъспихеларе, а сега и Стивън Спилбърг със снимки пред … отстрелян динозавър.

Очевидно, Спилбърг не е отстрелял динозавъра за удоволствие, понеже всъщност динозаврите са изчезнали отдавна. Това все пак не попречи на доста хора във Фейсбук да смятат, че действително го е направил и изобщо не са доволни.

Джей Бранскомб, известен сатирик, взриви Фейсбук със снимка, в която Стивън Спилбърг e седнал пред трупа на изкуствен трицератопс на снимачната площадка на “Джурасик Парк” през 1993 г.

“Позорна снимка на доволен от улова си ловец, седнал пред трицератопса, който е отстрелял. Моля разпространете, за да може светът да открие и посочи с пръст този долен човек,” написа Бранскомб като коментар към снимката.

Доста хора приеха всичко това напълно насериозно. Публикацията бе споделена 32 000 пъти и имаше над 5 700 коментара, както от хора, които действително са схванали шегата, така и от други, които май не бяха.

“Това е Стивън Спилбърг, режисьорът на филма "Джурасик Парк"!”, пише в един от коментарите, на който бе отвърнато с “Не ми пука кой е, не е трябвало да застрелва това животно!”

В други коментари Спилбърг бе наричан “жесток” и “отвратителен”, като някои потребители дори се заканиха, че никога повече няма да гледат негови филми, защото е “убиец на животни”.

След неочакваната вълна от недоволство, предизвикана от снимката във Фейсбук, Бранскомб публикува още една снимка на Спилбърг, в която той язди акулата от “Челюсти”, придружена от саркастичен коментар с апел да бъде идентифициран този “хладнокръвен убиец на акули, който се снима със своята незаконна плячка.”

 

Сега, не можем да кажем със сигурност кои от коментиращите са се шегували и кои не, но все пак доста хора се позабавляваха около случката със снимката.

“Честно, горките трицератопси.., ако не спрем да ги избиваме ще изчезнат от лицето на земята.”

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ