Японците разработиха нова батерия

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 May 2014 14:51 >
Японците разработиха нова батерия

Японската компания Power Japan Plus заедно с експерти от университет Кюшу е разработил батерия, наречена Ryden, на основата на въглерод, съобщи Итар-Тасс. Изобретението се състои от материали, подлежащи на рециклиране. Тя се зарежда 20 пъти по-бързо от литиево-йонните батерии, които сега са най-широко използвани в електронните устройства. Новият продукт е предназначен за 3000 цикъла на зареждане. В Power Japan Plus също така отбелязаха, че производството на батерии Ryden са по-евтини от литиево-йонните, но не уточни с колко.

Разработчиците обмислят пускането на въглеродните батерии в продажба. Те разчитат на подкрепата на японското правителство, понеже за производството на изобретението не се нуждаят от редки метали, които се доставят най-вече от Китай. Новата технология ще намали зависимостта на Токио от Пекин, тъй като отношенията помежду им напоследък се влошиха заради териториален спор относно островите Сенкаку.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ