Извънредни мерки във Франция след терористичния акт в Страсбург

В града обявиха ден на траур

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 December 2018 08:37 >
Извънредни мерки във Франция след терористичния акт в Страсбург
"Правителството реши да повиши нивото до това на непосредствена опасност от атентати, като засили контрола по границите и наложи още по-стриктни мерки за сигурност по коледните базари в цялата страна, за да предотврати риска от атаки на подражатели. Ще има и много по-голяма мобилизация на силите за сигурност на френска територия", отбеляза вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер на брифинг след вчерашния тежък инцидент в Страсбург.

На стрелба на коледния базар бяха убити трима, а 12 са ранени, шест от които са в критично състояние.

Министърът подчерта, че въпреки засилените мерки за сигурност училищата в града ще останат отворени, като родителите трябва да решат дали да пуснат децата си. Предстои и изявление на прокурора на Париж по случая, съобщи още Кристоф Кастанер.

Президентът Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип участваха в среща на специален комитет с представители на различните министерства във връзка със случилото се, а в Страсбург беше обявен ден на траур.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ