ГЕРБ предлага правителство на малцинството

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 24 June 2024 10:18 >
ГЕРБ предлага правителство на малцинството
Източник: Shutterstock
Лидерът на партия ГЕРБ и на парламентарната група ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви след разговорите при президента, че те ще поемат отговорността си и вероятно ще предложат правителство на малцинството, предаде БНР. "Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството", заяви той след консултациите на "Дондуков" 2. 

Той допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ. Това обаче няма да е той: "Разбира се, носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителството, след като разговаряме и с другите колеги, и то ще бъде правителство на малцинството. По този начин ще понесем отговорността си за победители на изборите. Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и мисля, че четвърти мандат е в повече. Ще предложим премиер от ГЕРБ".

"Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно. Сега, когато Слави Трифонов (ИТН) е предпоследен, иска да доминира. Според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад, ако искат да има правителство", каза още Борисов.

"ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че очаква подкрепа от всички, които не искат да се отива на нови избори. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ