От понеделник в София се открива изложба на класици на наивистичното изкуство

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 07 June 2024 09:38 >
От понеделник в София се открива изложба на класици на наивистичното изкуство
Източник: Йосип Генералич
От понеделник в София се открива за поредна година голямата международна изложба Трети международен салон "Наив". Това е своеобразният празник с оригинална и неповторима стилистична независимост от автентични произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от дърво и керамика ще стимулират сетивата ни за радост от живота в пир от цветни истории, в които има веселие, дързост, романтика и магия, казват организаторите.

В  това издание за първи път в България ще бъдат представени на живо за българската публика творби на класици на международното наивистично изкуство като Иван Рабузин, Йосип Генералич, Мартин Йонас, Жан Фу, Бранко Ловак наред с български майстори като Ради Неделчев, Димитри Йорданов, Ганчо Карабаджаков. Експозицията включва 100 творци от 17 страни от три континента. Арт наив се отличава с лекота, ярки цветове, детски поглед към света, не опосредстван от академични правила. Наивизмът е честване на живота, фестивал за сетивата, от което имаме нужда като фина арт терапия. Искреност, която ще ни накара да се усмихнем, казват организаторите.

Изложбата ще е открита за посещения в галерия "Нова арт спейс", ул. "Съборна" 3 от 11 до 23 юни, без почивни дни, между 11 и 19 часа.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ