Хартата на многообразието посрещна своите най-нови членове

Над 30 български и международни компании и организации са подписали документа в последната година

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 May 2024 19:38 >
Хартата на многообразието посрещна своите най-нови членове
Източник: БФБЛ
Обща снимка на участниците в събитието
Хартата на многообразието в България – инициатива на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) за насърчаване на разнообразието, равенството и приобщаването на работното място, проведе годишна среща на своите членове на 14 май 2024 г. в х-л „Хилтън“ в София.  Златни партньори на събитието бяха БАТ България и Amusnet, а бронзови – Pluxee България.  

Срещата събра общността на Хартата, за да популяризира значението и ползите от изграждането на разнообразни екипи и приобщаващи работни места, на които всеки се чувства уважаван и има възможности за развитие, и да стимулира обмяната на контакти, идеи и добри практики.

Събитието беше и официална церемония по връчването на сертификатите за членство на най-новите членове на Хартата. Те са: Агенция за контрол на просрочени задължения; Американски университет в България; Диджитъл Технолъджи Сентър Комерцбанк АГ клон София; Ентейн Сървисиз (България); Зентива; Инвестбанк; Интеримидж; Йеттел България; Каменица; Кифлаб; Когнайт; Линдстрьом; Маттер; Национална електрическа компания; Приложна академия за образование "Синдео"; Сенсата Технолоджис България; Таулиа България; Тръст за социална алтернатива; Фондация "Мама има работа"; Фондация "Работа за нашите родители"; Фондация "Светът на Мария"; Фондация Social Future/Jamba; Kaufland България; Stray Sheep; TEDxVitosha.Управители и висши мениджъри на над 30 компании и организации, подписали документа през последната една година, имаха възможност да споделят своята мотивация да прилагат на практика политики за равенство и социална интеграция.

Така българската Харта отбеляза Европейския месец на многообразието 2024 – празник на равнопоставеността и уважението на работното място и в цялото общество, който се провежда през месец май в страните от ЕС, като обединява всички 27 национални Харти и техните над 18 000 организации членове.

Събитието в София привлече повече от 90 представители на различни сектори – отговорни институции, бизнес общността, граждански организации, които припознават  многообразието като основен фактор за иновациите, растежа и продуктивността, а също и за създаването на по-справедлива и приобщаваща обществена среда.

Официални гости бяха Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика, доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, и Димитър Марков, директор на правната програма на  ЦИД.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ