PwC България стартира конкурс за устойчив бизнес

Участието в ESG Awards е безплатно, а крайният срок за кандидатстване е 15 юли

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 May 2024 13:05 >
 PwC България стартира конкурс за устойчив бизнес
БТА

Консултантската компания "Прайсуотърхаус Купърс България" (PwC България) обяви старта на третото издание на конкурса си "ESG Awards".

За поредна година инициативата ще отличи организации, които осъществяват ефективни ESG стратегии, въвеждат устойчиви бизнес практики и предлагат иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда. Конкурсът се провежда в 4 основни категории - "Стратегия", "Иновации", "Образователна програма" и "Лидер в устойчивото развитие". Въпросниците за кандидатстване са изготвени от ESG eкспертите на PwC България и обхващат всички важни аспекти от актуалните регулации и стандарти.

В категории "Стратегия", "Иновации" и "Образователна програма" могат да участват български и чуждестранни организации, опериращи в България, без значение от големината и типа им (микропредприятие, МСП, НПО, браншови организации и др.).

В категория "Иновации" освен установени компании, могат да участват и стартъпи. В категория "Лидер в устойчивото развитие" могат да участват само физически лица, свързани с ESG дейностите на организации, опериращи у нас.

Участниците трябва да представят стратегии, програми, продукти или услуги, внедрени през последните две години или подготвени за внедряване през 2024-2025 г. Няма ограничение за брой подадени кандидатури от една организация.

Участието в конкурса "ESG Awards" е безплатно. Крайният срок за кандидатстване е 15 юли 2024 г. В журито са независими експерти в областта на ESG, сред които Ивайло Станчев, Маню Моравенов, Марина Стефанова, Саша Безуханова, Светлин Писленски и Теодор Радонов.

В миналогодишното издание на конкурса се включиха почти 60 компании, които подадоха близо 100 кандидатури в четирите конкурсни категории. Победителите за 2024 г. ще бъдат обявени на официална церемония през есента.

"ESG Awards" 2024 се организира в партньорство със Софийския университет и Зеления център за устойчиви финанси и енергетика.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ