Новото Porsche Panamera

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 22 March 2024 17:14 >
Новото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche PanameraНовото Porsche Panamera
Новото Porsche Panamera
Официалната премиера на новото Porsche Panamera се състоя днес в София, в присъствието на журналисти и известни личности. С впечатляващ спектакъл с арт шоу и 3D мапинг беше представено третото поколение на Panamera – визията на Porsche за луксозен спортен четириврат седан. Витоша Спортс Карс – официалният вносител на Porsche за България, отбеляза премиерата с вълнуващо арт шоу, изнесено от известния български стрийт арт майстор и художник Станислав Трифонов - Nasimo, който внесе български елементи в творбата си, посветена на Panamera. Новото Porsche Panamera беше представено под звуците на музика, специално създадена за събитието от композитора Иван Шопов.

Porsche предлага общо четири високо ефективни E-Hybrid задвижвания за новата Panamera в отговор на голямото търсене на този тип задвижваща система. Всички варианти на E-Hybrid осигуряват по-добри динамични качества, пробег и ефективност. Panamera Turbo E-Hybrid е включена в гамата още от самото представяне на модела. В основата на система стои основно преработен четирилитров V8 двигател с принудително пълнене с два турбокомпресора. Мощността на електрически мотор, който е с нова конструкция е 140 кВт (190 к.с.). Системната мощност на тази комбинация е 500 кВт (680 к.с.), а общият въртящ момент достига внушителните 930 Нм. Porsche интегрира електрическия мотор в структурата на цялостно преработената осемстепенна PDK трансмисия с два съединителя.

Panamera Turbo E-Hybrid ускорява до 100 км/ч за 3,2 секунди и има максимална скорост от 315 км/ч. Капацитетът на акумулаторната батерия вече е 25,9 кВтч. Това позволява еквивалентен електрически пробег от до 91 километра съгласно комбинирания WLTP цикъл или 83–93 км в градския цикъл. Нова силова електроника на интегрираното зарядно устройство за променлив ток с мощност 11 кВт съкращава времето за зареждане на подходящи системи до 2 часа и 39 минути.

Цените започват от 218 390 лв. с ДДС

Моделът предлага разширено стандартно оборудване в сравнение с предшественика си, с двуклапанно двукамерно въздушно окачване, LED матрични светлини, ParkAssist, превключвател за режим на шофиране на волана, охлаждано отделение за смартфон с функция за индуктивно зареждане и подобрен филтър за фини частици с GPS- поддържана функция за автоматична рециркулация на въздуха. В България новата Panamera се предлага на цени от 218 390 лв. с ДДС (Panamera 4 от 226 485 евро) с ДДС. Panamera Turbo E-Hybrid стартира от 385 490 лв. с ДДС.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ