От нощ в музея до училище за шпиони

Емил Петров
Емил Петров / 19 March 2024 15:48 >
От нощ в музея до училище за шпиони
Текстът е публикуван в бр. 1 (41) на сп. Business Global - специално издание, озаглавено "HR FACTOR: Хората, които правят разликата". Вижте тук какво още може да прочетете в него.

Тиймбилдинг с необичайна дейност и на интересно място е знак за признателност към хората и със сигурност ще ги накара да се почувстват важни за компанията. В този текст сме подбрали едни от най-интересните и необичайни предложения, които могат да оставят спомени, заслужаващи да се разказват години след това.

Заедно в музея

Също като в едноименната поредица с Бен Стилър, но без оживелите исторически личности и динозаври, компанията Museum Hacks организира корпоративни тиймбилдинги в едни от най-известните музеи в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Вашингтон, Филаделфия, Атланта и Бостън. Сред нейните клиенти са Google, Facebook, Deloitte, SAP и други водещи компании. Дейностите включват ВИП посещения в отделно време за провеждане на изследователски игри, организиране на тематични лекции, както и запознаване в детайли с исторически събития, личности и времена.

Музеят на индустрията в Балтимор дава възможност на екипи от 10 до 30 човека да посетят цех за консервиране на стриди от 1883 г., като опитат забравени професии – печатари на етикети, пълначи на консерви, както и сами да направят консерва от ламарина.

Музеят на илюзиите във Виена също е отворен за корпоративни събития – кой не иска да научи някой фокус с карти, или да разбере как илюзионистите се измъкват от заключени с катинар вериги.


Музеите са чудесно място за тиймбилдинг
 
СЛЕДОБЕДНО САФАРИ

Гиганти като Disney Meetings & Events разкриват възможности, близки до истинско приключение. Пример за това е тричасово сафари Wild Africa Trek в парка Disney Animal Kingdom в Орландо, щата Калифорния. Тиймбилдингът включва срещи отблизо с едни от най-големите бозайници като хипопотами и слонове, екзотични птици, преминаване през люлеещи се въжени мостове над река, пълна с хипопотами и крокодили. Всеки от екипа е завързан за въже над моста, така че, дори и да падне, няма да отиде в челюстите на хищниците.

 
Disney отваря тематичния си парк Animal Kingdom във Флорида и за корпоративни посещения

КУРС ПО ОЦЕЛЯВАНЕ

Едно от най-сериозните предизвикателства за всеки екип е участието в пресъздаване на аварийно приземяване във вода. Компанията Survival Systems от Гротън, Кънектикът, предлага курсове за оцеляване в открито море. Нейните основни клиенти са служители на авиокомпании и авиопроизводители, но програмата е отворена и към екипи от 8 – 10 човека от най-различни бизнес сектори. Обучението продължава 8 часа и включва упражнения като евакуации с лодки, скачане от високо във вода, плуване под вода за избягване от трудни ситуации, както и оцеляване на повърхността на водата.

Според компанията участието в нейната програма не само сплотява екипите, но и допринася за контролиране на стреса и помага за развиването на лидерски умения. Сред модулите дори е и обучение за поведение при отвличане на самолета.


Обучението по оцеляване след приводняване на самолет ще ви подготви и за най-трудните ситуации

ПОРАСНАЛИ МОМЧЕТА

Компанията Dig This Vegas дава възможност за сплотяване на екипа по необичаен начин – чрез управлението на тежки строителни машини. Групите се обучават на строителна площадка как да копаят с багери и да избутват земни маси и строителни отпадъци с булдозери. Може да изглежда като мечтата на всяко пораснало момче, но сред преминалите през обучението има и доста жени. Членовете на екипите получават различни роли – оператор на машина, бригадир, мениджър на обект. Тренирането на състезателен дух е осигурено с организирането на надпревари между екипите.


Не само мъже, но и жени могат да сбъднат мечтата си да управляват багери

УЧИЛИЩЕ ЗА ШПИОНИ

Търсещите повече силни емоции компании могат да осигурят на своите служители преживяване, достойно за филмите с Джеймс Бонд. Базираната край Лондон Team Building Company предлага полудневната си програма „Училище за шпиони“, в която могат да се включат екипи от 5 до 200 човека. Операциите се провеждат на различни места във Великобритания, като включват серия от обучения – от стрелба със снайпер и арбалет до разбиване на кодове, ръкопашен бой, каране на минитанкове и АТВ-та и умения за оцеляване сред природата. Всъщност да се научиш как да запалиш огън с подръчни материали, може да ви спаси живота в трудна ситуация и днес.


 Училището за шпиони ще се хареса на всеки с приключенски дух

Можете да закупите списанието в павилионите на Inmedio, големите вериги бензиностанции, търговските вериги "Фантастико", "Кауфланд", "Билла" и др.

 

 

 

 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ