България е на трето място по ръст на поръчки на пица в Европа за 2023 г.

Най-поръчвана е вегетарианската "Четири сирена"

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 09 February 2024 11:01 >
България е на трето място по ръст на поръчки на пица в Европа за 2023 г.
Източник: Shutterstock
България е на трето място по ръст на поръчки на пица в Европа за 2023 г., показват данни на Glovo по случай международния ден на пицата – 9 февруари. През 2023 г. най-поръчваната пица в страната е била вегетарианската “Четири сирена”, следвана от “Наполи” и “Пеперони”.

70% от всички доставки на ястия в страната са реализирани в 3 града - София, Пловдив и Варна, показва проучването. Столичанин е рекордьор с близо 1400 лв за поръчки на пица през 2023 г., а друг негов съгражданин е шампион по най-много поръчани пици за годината - близо 240 броя, което прави средно по 4 пици на седмица. 

Българите предпочитат пицата за вечеря - според Glovo 42% от поръчките са направени между 18:00 и 20:00 ч., а близо половината от всички доставки са реализирани в края на работната седмица - от петък до неделя.

Пицата е била сред основните предпочитания на българите и за романтичната вечеря на Свети Валентин. Миналогодишният 14 февруари е бил денят с най-много поръчки чрез Glovo за цялата 2023 г., а значителна част от тях са съдържали пица и цветя.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ