Денят на Бернайс – PR индустрия 5.0; AI възможности и заплахи

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 November 2023 13:36 >
Денят на Бернайс – PR индустрия 5.0; AI възможности и заплахи
На 23-ти и 24-ти ноември 2023г. в гр. София ще се проведе деветото издание на фестивала „Денят на Бернайс”  на тема  „PR индустрия 5.0; AI възможности и заплахи”. Организатор на събитето е ”Българско дружество за връзки с обществеността”.

Фестивалът стартира на 23-ти ноември със студентски конкурс „Като Бернайс”. Студенти от всички университети в България ще имат възможност да представят своя проект за изграждане на „Мотивираща кампания, която да насърчи целевата аудитория да премине от Едисонова  крушка към LEDо”.

На 24-ти ноември в ЛК „Перото“ в НДК от 16.00ч журналисти, социолози, академици и практици в сферата на комуникациите ще дискутират новите възможности и предизвикателства създадени от изкуствения интелект.

Темата за „Използването на изкуствен интелект в съвременните комуникации” ще бъде обсъдена в първия панел, на който модератор ще бъде Виктория Блажева.  Социологическа агенция “Blue Point” ще представи данни от проучване сред специалистите по комуникация доколко днес се използва изкуствения интелект в ежедневната им работа. Участници в дискусията са Светлин Желев, главен редактор на “Калдата”, проф. Николай Михайлов, преподавател в СУ ”Св. Климент Охридски”, Венцислав Вълев от Студио “Карадиме” (Karadimе Studio) и Мирослав Иванов, основател и управляващ съдружник на Creative Corner.

Във втория панел  с модератор Виктор Николов от Digital.bg, по темата  „От fake news до big data” ще дискутират Жанета Дядовска, директор “Маркетинг и корпоративни комуникации“ на bTV Media Group, Катя Димитрова, основател и управляващ съдружник на групата на Интерпартнерс и Мая Костадинова, директор на отдел ”Стратегически комуникации” в ОББ.

Фестивалът  „Денят на Бернайс“  ще завърши с награждаване на  най-добрите участници в студентския конкурс. Всяка година фестивалът “Денят на Бернайс” обединява специалистите по комуникации в България, като има за цел да разкрие значимостта на професията на PR специалиста. Събитието дава възможност на младите таланти да разгърнат потенциала си и да се докоснат до PR дейността.

За повече информация относно събитието – програми, обявления и други, следете сайта и страницата на БДВО и във Фейсбук.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ