“Бранд България” е тема на Powers summit'2023

Акцентите през тази година са върху здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 October 2023 09:48 >
“Бранд България” е тема на Powers summit'2023
Здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество и инвестиции - "Бранд България" са темите на тазгодишния форум Powers summit, известен още като "Българският Давос". Форумът, който ще се проведе на 7 ноември в София Тех парк, ще започне с “премиерска сесия” с министър-председателя акад. Николай Денков, a като част от официалното откриване ще участва и министърът на финансите Асен Василев.

Първият от четирите модула в програмата е “здравеопазване”, посветен на едни от най-важните стратегически приоритети в направленията профилактика, ранно откриване, прецизна диагностика. Ще се дискутира и важната тема за борбата със затлъстяването.

Всеки модул има по четири сесии. Сред участниците в първата сесия на първия модул, “Индустрията говори”, са председатели и директори на Българския Лекарски Съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българска болнична асоциация, Асоциация на иноваторите във фармацията "АрпФарм", Българска лига по Хипертония, Българското научно дружество по фармация и други.

В сесията “законодателната власт чува” от страна на парламентарно-представените партии ще се включат проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ), д-р Александър Симидчиев (Демократична България), доц д-р Джевдет Чакъров (ДПС) и водещи представители в областта на здравеопазването на други парламентарни сили.

В “министерската сесия” участват министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков и министърът на електронното управление Александър Йоловски.

Повече информация за останалите модули в програмата:

●     енергетика

●     устойчиво развитие

●     предприемачество, образование и инвестиции - “Бранд България”

можете да получите от сайта www.PowerSummit.euPowers Summit е независима платформа, чрез която индустрията и бизнес лидерите в България колективно обявяват пред властта най-важните приоритети за следващите 12 месеца, а властта в лицето на лидерите на парламентарно представените партии и правителството чуват и поемат конкретни политически ангажименти за реализацията на тези приоритети. Това се случва пред водещите лидери от индустрията, браншовите организации и пред камерите и микрофоните на всички значими медии в страната. 

Форумът се съ-организира от Webit Foundation и Национална Дигитална Коалиция в партньорство с всички основни представителни организации на индустрията в България, работодателски организации, браншови камари, мозъчни тръстове и неправителствени организации. 

Участие в събитието може да се заяви от сайта на форума.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ