Петков: Службите, прокуратурата и "техен инструмент" искат да провалят кабинета

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 May 2023 21:11 >
Петков: Службите, прокуратурата и "техен инструмент" искат да провалят кабинета
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви на брифинг, че срещу коалицията с "Демократична България" и опитите да състави редовно правителство се води активно мероприятие. По думите му политици от от формациите са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и офиси на партиите, предаде Дневник.

"Тези действия са работа на службите и дълбоката държава, с цел дестабилизация и провал на преговорите за правителство. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България ще остане превзета държава", каза Кирил Петков. По думите му зад това стои Радостин Василев, който преди два парламента се отцепи от "Има такъв народ" и премина към "Продължаваме промяната". Оттогава Василев беше активна част от предизборната кампания и медийните изяви на партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Обвиненията към Радостин Василев

"Като инструмент" за опитите за (допълнително) дестабилизиране на ситуацията с преговорите за правителство Петков обяви, че е използван "емоционално нестабилен политик: Радостин Василев, който се разследва от Гешев".

По-рано в четвъртък (25 май) Радостин Василев написа във "Фейсбук", че утре в Българската телеграфна агенция (БТА) ще даде пресконференция за договорката между първите две политически сили, като я нарича коалиция. Анонсът му е придружен от видео с кадри от изказвания изтекли записи с глас, приличащ на този на Бойко Борисов; снимките, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ със златни кюлчета в нощното шкафче и др.


В края на април главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета на Радостин Василев по повод събрани доказателства срещу него, че през юни 2022 г. е опитал да сплаши и принуди свой тогава колега от "Има такъв народ" да напусне парламентарната група и Народното събрание. Първоначално Василев не се отказа от имунитета си, но в последния момент все пак го направи.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ