Какъв бюджет да отделим за почивка в Египет?

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 April 2023 20:35 >
Eгипет почивка
Когато дойде ред за избор на дестинация за почивка или екскурзия, най-важното е добре да преценим колко ще ни струва тя. Необходимо е да се направи разчет, тъй като това ще ви помогне да предвидите какво можете или не можете да си позволите по време на престоя ви. Не пропускайте да изчислите всичко спрямо валутата на избраната дестинация.

Колко би струвала почивка в Египет?


Има няколко основни компонента, които формират най-добре цената на пътешествието ни до тази мистична страна в Африка. Нека ги разгледаме:

1. Самолетни билети – цените на полетите зависят от месеца, в който сте избрали да осъществите почивката си до Египет. От София до столицата Кайро цените на билетите стартират от 150-200 евро.

2. Нощувки в хотел – трудно е да се определи колко струва нощувката в хотел в Египет, защото вариантите са различни и зависят от бюджета и стандарта на туристите. Ако не държите на лукс, можете да откриете и възможности за около 20-30 евро. Тези цени могат да са значително по-високи, ако изберете почивка във висококатегорийни хотели. 

3. Храни и напитки – храните и напитките в Египет обикновено струват по-малко, отколкото в Европа. Ориентировъчно – цените на едно ястие в ресторант може да започват от 5-10 египетски лири, което е под 1 евро.

4. Транспорт – ако ви се наложи да използвате градски транспорт по време на ваканцията си, е важно да знаете, че няма да ви излезе скъпо. 1-2 лири струва билетчето за автобуса, а ако вземете такси за кратки разстояния, може да ви излезе под 2 евро.

5. Забележителности – входните такси за забележителностите в Египет, като пирамиди, гробници и музеи, също са доста разнообразни. Например, сумата, която трябва да си приготвите за Египетския музей в Кайро, е около 10-12 евро. Приблизително същата сума ще ви е необходима и за гробниците и пирамидите.

Какви други разходи да очаквате?


Не забравяйте, че понякога могат да излязат различни летищни такси, както и други малки непредвидени разходи, които да ви се наложи да поемете. Ако сте избрали оферта за организирана почивка от туристическа агенция, то е хубаво да се консултирате с тях, за да получите най-точната информация по въпроса, съветват от Ekvator.bg. Така ще ви е най-лесно да придобиете ясна представа за всички належащи разходи, а като знаете кое колко струва, ще бъдете добре подготвени предварително.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ