„Мултивак“ разшири завода си в Божурище

Инвестицията е за 6 млн. евро, откриват се 100 нови работни места

Максим Майер
Максим Майер / 27 March 2023 17:59 >
„Мултивак“ разшири завода си в Божурище
Източник: Тони Тончев
Д-р Кристиян Лау, главен оперативен президент на група „Мултивак“ и управител на „Мултивак България Продакшън” и Мийрям Сервет Мустафа, управител на „Мултивак България Продакшън” посрещат гостите.
Добра новина дойде от индустриалната зона Божурище на 27 март, следобед – официално бе открито разширението на завода на „Мултивак България Продакшън”.

 Новата част на завода е със застроена площ над 5500 кв. м. Инвестицията е 5 млн. евро в сграден фонд и 1 млн. евро в машини. Строителството продължи около година.

 „Мултивак България Продакшън” е част от международната група MULTIVAС, която започна проиводствена дейност в България през 2015 г. Общата й инвестиция в България досега е 25 млн. евро.

„Със завършването на нашата нова сграда ние значително ще увеличим капацитета си в производството на листообработка, както и електрически и механичен монтаж. Благодарение на най-новата производствена технология, заводът е високоефективен и предлага идеални производствени условия, каза при официалното откриване д-р Кристиян Лау, главен оперативен президент на група „Мултивак“ и управител на „Мултивак България Продакшън”.

 „В резултат на разширяването на завода ще създадем 100 атрактивни нови работни места в производството. Това разширение подчертава изключителното развитие на нашата компания в България“, обобщи Мийрям Сервет Мустафа, управител на „Мултивак България Продакшън”.

„Това, което е истински показател за състоянието на бизнессредата в България, е когато глобани компании, които могат да изберат и да работят във всяка точка на земното кълбо, не само веджъж са предпочели нашата страна, но и  продължават да растат тук“, подчерта министърът на икономиката Никола Стоянов.

MULTIVAC Group развива бизнес в над 80 държави. Продуктовото фолио включва широка гама от технологии за опаковане, решения за автоматизация, оборудване за етикиране и маркиране, система за проверка и опаковъчни материали.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ