Климатичното "пробуждане" на Берлин се отлага

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 March 2023 09:00 >
Климатичното "пробуждане" на Берлин се отлага
Референдумът в Берлин за превръщането на града в климатично неутрален до 2030 г. вместо до 2045 г. се провали, тъй като не беше достигнат необходимият минимален брой гласове "за", съобщиха регионалните изборни власти, цитирани от ДПА.

След като снощи бяха преброени около 98 процента от бюлетините и гласовете по пощата, стана ясно, че в полза на поправката са гласували около 423 000 души, а против - 405 000.

Въпреки това, за да бъде приета, мнозинството от избирателите трябва да гласува "за" и също така да съставлява най-малко 25 на сто от гражданите с право на глас, или 608 000 гласа "за" от електорат от 2,4 милиона души, уточнява БТА.

Гражданска инициатива, наречена "Климатично презареждане", инициира плебисцита, след като събра около 260 000 подписа миналата година.

Активистите се надяваха да окажат натиск върху правителството на града провинция да ускори мерките за борба с изменението на климата в столицата.

На национално ниво Германия се стреми да бъде неутрална по отношение на климата до 2045 г.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ