Холограми като в „Междузвездни войни“ (Видео)

Преди утрешния ден (Епизод 1) – Калоян Тодоров

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 March 2023 14:49 >
Холограми като в „Междузвездни войни“ (Видео)
Източник: Тони Тончев
Какво ни очаква в следващите 10, 20, 50 години? Как ще се развиват технологиите, бизнесът, обществото? Докъде ще стигне полетът на човешкия гений? Кои ще са най-вълнуващите нови възможности, както и най-големите рискове. Отговори на тези и още много въпроси дадоха 19-те участници в „Преди утрешния ден – Началото“, различното събитие, което списание BGLOBAL организира при голям интерес в „София Ивент Център“. В залата бяха над 200 известни предприемачи, мениджъри на големи и средни компании, хора от финансите, от търговията, от маркетинга, от науката, от културата, студенти. Следващите седмици ще публикуваме видеа с изказванията на всички участници. Гледайте ги, интересни са.

Първият епизод от събитието е с Калоян Тодоров, сериен предприемач, основател, съсобственик и главен изпълнителен директор на групата фирми SEG. Член на управителният съвет на Българското Конгресно бюро. Специалист по маркетинг и мениджмънт от УНСС. Отговаря за корпоративната култура и определя посоката на развитие на групата SEG в бъдещето. Един от основоположниците на модерния събитиен дизайн у нас, с над 50 000 осъществени събития.

Ето част от неговите пргнози за утрешния ден, които той даде в изказването си на събитието:

–         Прозрачните LED стени, които с едно натискане на копче се превръщат в екрани, а с изгасването им отново стават обикновени стени, ще завладеят пазара.

–         До 5 години холограмните изображения ще бъдат на ниво „Междузвездни войни“, ще се движат и дори ще сядат по столовете в залите.

–         Кинетични системи ще местят екрани и пространства и ще променят вида на сцената след всяка кафе пауза.

–         Изкуственият интелект ще генерира изкуство, като динамично ще създава арт инсталации по време на събития.

–         Фойерверките ще бъдат заменени от дронове (малък плюс за опазване на околната среда).

Има още прогнози във видеото, моля, вижте ги.


 
Списание BGLOBAL съобщава на своите читатели и партньори, че вече работи по следващото издание от поредицата събития „Преди утрешния ден“. То ще се казва „Пилоти на бъдещето“ и е планирано да го проведем през май. Очаквайте подробности.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ