Илон Мъск иска да строи град в Тексас

Утопия край река Колорадо - живот и работа на едно място

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 10 March 2023 11:53 >
Илон Мъск иска да строи град в Тексас
Илон Мъск планира да построи собствен град върху част от хилядите акри новозакупени пасбища и земеделски земи край столицата на щата Тексас, според документи, поземлени регистри и информирани източници, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

По време на срещи със собственици на земя и агенти по недвижими имоти Мъск и служители от компаниите му са представили визията си за една нова "Тексаска утопия" по крайбрежието на река Колорадо, където служителите могат да живеят и работят. 

Ръководни лица от Boring, компанията-оператор на тунели на Мъск, са обсъдили и проучили въпроса за присъединяването на града към окръг Бастроп, разположен на около 35 мили от Остин. Това ще позволи на Мъск да установи определени правила в собствената си община и да ускори плановете си, твърдят запознати с проектите на магната източници.

Илон Мъск и високопоставените ръководители искат служителите в района на Остин, включително работещите в Boring, производителя на електрически автомобили Tesla и авиокосмическата корпорация SpaceX да могат да живеят в нови домове с много ниски наеми.

Според плана новият град ще бъде разположен в непосредствен близост до строящите се съоръжения на Boring и SpaceX. Обектът вече включва група от модулни градове, басейн, спортни съоръжения на открито и фитнес зала, според снимки във "Фейсбук" и информация на запознати източници.

Според закона на щата Тексас един град се нуждае от най-малко 201 жители, преди да подаде заявка за регистрация, а след това трябва и да получи одобрение от районен съдия. Окръг Бастроп все още не е получил заявка от Мъск или някое от дружествата му, заяви говорител. (БТА)
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ