Как да изберем подходящо работно облекло за горещите месеци от годината?

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 February 2023 20:53 >
Как да изберем подходящо работно облекло за горещите месеци от годината?
Източник: Shutterstock
Със затоплянето на времето и все по-жаркото слънце през лятото, се налага смяна на служебните дрехи зарадиспрямо сезона. Ето защо, изборът на безопасно лятно работно облекло става повече от актуален въпрос. Как да изберем най-подходящите защитни дрехи за предстоящите горещини от специализираните онлайн магазини?

Защо правилният избор на лятно работно облекло е наложителено?

- предпазва служителя от вредности и опасности при работавредните и опасни фактори на служебното място;
- осигурява нужния комфорт и прохлада;
- допринася за повишаване на производителността на труда;
- позволява естественото проветрение на тялото, особено в промишлените предприятия, строителните организации, транспортните и други компании.
лятно работно облекло
Комфортното лятно работно облекло, различните униформи: шапки, къси панталони, тениски и полугащеризони създават модерен вид и осигуряват функционални елементи за безпроблемно практикуване на професионалната дейност.

Какви тъкани се използват за изработката им?

За да е възможно покриването на гореописаните критерии, трябва да бъде използвана тъкан, която да е „дишаща“ и да не позволява изпотяване. Най-подходящ за целта е памукът или комбинациите от смесени материали. Напълно синтетичните тъкани не се използват, тъй като са неудобни за работа в жегите. За получаването на желаната прохлада и устойчивост на високи температури при носене на летни работни облекла, плътността на тъканта трябва да е в диапазона 180-240350 g/m2. Но Ккогато става дума за упражняване на твърде рискови професии, като заварчици, повърхността на тъканта трябва да е импрегнирана с допълнителни съединения, които са огнеустойчиви, мазно-отблъскващи и т.н. тъканите са строго специфични като предлагат защита от съответните рискове.

100% Ппамукът е отлична материя, позволяваща изработването на предпазни летни и зимни работни облекла, които са хигроскопични, практични и проветриви. Тази естествена тъкан повишава устойчивостта на дрехите при чести цикли на пране и гладене. Материята не се деформира и не губи отличната си външност дълго време.

Как да направите най-добрия избор?

Важно е спазването на някои особености, които ще позволят подбора на най-правилните, безопасни, удобни и качествени памучни летни работни облекла:

- трябва да са леки, подвижни и практични – специалните одежди за работа през лятото не бива да възпрепятстват свободното движение и не трябва да са тежки;
- размерите – точния избор на размер е това, което гарантира удобството при носененеобходимо е предварителното съгласуване на телесните размери с - всеки от служителите във фирмата, което ще позволи подбора на нужната екипировка;
- подходяща външност – използването на цели комплекти е добра алтернатива за постигане на добър външен вид. При упражняване на специфични - професии се изисква спазване на условия, като наличие на специални светлоотразителни елементи и друг вид акценти или елементи;
- кройките – всичко в структурата на кройките и производството на летните дрехи трябва да е с равномерни и здрави плътни шевове.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ