БНР - част от международна инициатива за солидарност след трусовете в Турция и Сирия

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 February 2023 19:23 >
БНР - част от международна инициатива за солидарност след трусовете в Турция и Сирия
На 15 февруари в 9.45 часа по всички програми на БНР (националните "Хоризонт" и "Христо Ботев" и деветте регионални), както и в ефира на всички останали радиостанции, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), ще звучи песента "Хора помагат на хората" (People Help the People) в изпълнение на младата британска певица Birdy. Международната инициатива е подета от обществените и частни радиостанции в Нидерландия и е в знак на подкрепа и солидарност с пострадалите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Силните трусове, които причиниха смъртта на десетки хиляди души, които пречупиха стотици хиляди съдби, които оставиха след себе си разрушени и опустошени градове и села. 

"Радиото докосва емоциите ни, а музиката е универсален език. Тази трагедия изисква от нас да бъдем единни, да построим мостове и да обединим сили, за да помогнем и да изразим подкрепата си", заявява директорът на нидерландското радио NPO 3FM Мено де Боер. 

Песента "People Help the People" е сингъл на британската група Cherry Ghost от 2007 г., а Birdy прави неин кавър през 2011. Британската певица е автор на музика и текстове и един от изтъкнатите артисти на съвременната поп сцена. Тя е на 26 години и има четири студийни албума. През 2014 г. е номинирана на наградите "Брит" (BRIT Awards) за най-добра солова певица. Миналата година печели отличието "Певица на годината" на Наградите за поп музика (Pop Awards 2022). Музиката й е част саундтрака на филма "Игрите на глада".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ