Властта ще слуша бизнеса на Българския Давос

Форумът Powers Summit 2022 ще се проведе на 20 декември в София Тех Парк

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 November 2022 17:46 >
Властта ще слуша бизнеса на Българския Давос
Форумът Powers Summit 2022, познат още като "Българският Давос", ще се проведе на 20 декември в София Тех Парк. По традиция той ще събере за пореден път бизнеса и властта в лицето на лидерите на парламентарно представените партии и правителството в открита и прозрачна среща и дискусия.

Събитието и по-специално уникалния му формат, в който бизнесът говори, а властта слуша и поема конкретни ангажименти, се доказа  като единствената напълно независимата платформа за диалог между власт, бизнес и гражданско общество, която има доверието на всички! Доказа се като място за открити, прозрачни и ефективни разговори, които провокират очаквани действия!

На POWERS SUMMIT говори бизнесът, представен от председателите на браншови камари, индустриални асоциации и бизнес лидери, а политиците ги слушат.

Когато политиците заговорят започват с думите "чух ви" и поемат конкретни ангажименти, по кои от поставените приоритети от бизнеса, тяхната парламентарна група или министър ще работят. Друга от социалните иновации на POWERS SUMMIT е времето. Сроковете, които поемат политиците са в рамките на не повече от 6 до 12 месеца.

Oще с първото си издание POWERS SUMMIT доказа своята ефективност, а с присъствието и с поетите ангажименти политиците доказаха, че работи. Една много сериозна част от приоритетите заявени от индустрията в рамките на форума бяха адресирани както от законодателната власт, така и от изпълнителната в рамките на първите 6 месеца на мандата на предходните народно събрание и редовно правителство. Поетите ангажименти от представителите на всички политически сили бяха или изпълнени или беше показана политическа воля за тяхното изпълнение. 

POWERS SUMMIT поставя исканията на бизнеса в светлината както на медийните прожектори, така и в очите и ушите на лидерските екипи на парламентарно представените партии и правителството. 

На POWERS SUMMIT политиците не говорят помежду си и не говорят един срещу друг. На платформата на POWERS SUMMIT политиците изслушват и говорят директно и единствено с представителните организации на бизнеса, науката и гражданския сектор. 

Тази година програмата започва в 9:00 с официално откриване.

Следват:


09.15 - 09.30 Приоритети - социологическо представяне на обществените нагласи

09:30 - 10:00 Водещите политически лидери на България

10.00 - 11.30 Здравеопазване

11:30 - 13:00 Енергетика

13.00 - 13:30 Обедна почивка

13:30 - 15:00 Устойчиво развитие

15:00 - 16:30 План за възстановяване и устойчивост

16:30 - 18.00 Предприемачество и бизнес в България - пречки и стимули

18:00 Обобщение - Какво се каза и кой какво чу? Обявяване на така формулирания стратегически план за следващите 12 месеца.

*Възможни са промени в часовете.

Тази година POWERS SUMMIT съвместно със стратегическите партньори за социологически проучвания Алфа Рисърч и Тренд прави национално представително допитване "Приоритети на българите за 2023". Приоритетите на българския народ ще бъдат обявени в рамките на форума и по всички национални медии.

Присъствието на всички е с покани, като репрезентативните организации на индустрията са Програмни Партньори и разполагат с определен набор от покани за форума.

Тази година все още всеки може да кандидатства за покана и след одобрение да закупи достъп до форума. Кандидатстване за ДОСТЪП може да стане тук.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ