ФИФА с приходи от $7,5 млрд. за последните четири години

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 November 2022 16:20 >
ФИФА с приходи от $7,5 млрд. за последните четири години
Източник: Shutterstock
Световната футболна федерация (ФИФА) е съобщила на страните-членки, че за последния четиригодишен период между световните първенства в Русия през 2018 година и в Катар през 2022 година има приходи в размер на 7,5 милиарда щатски долара, предаде Асошиейтед Прес.

Това е с 1 милиард долара повече спрямо предходния четиригодишен период. Увеличението се дължи на повечето сключени търговски сделки от страна на световната футболна централа.

През последния период компанията "Qatar Energy" се включи като първостепенен спонсор на ФИФА. Като треторазредни спонсори пък бяха добавени катарската банка QNB, както и телекомуникационната компания Ooredoo.

По-голямата част от тези сделки бяха сключени още през 2011 година от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Тогава той подписа два пакета договори, след като стана ясно, че Русия и Катар ще бъдат домакини на световните първенства през 2018 и 2022 година.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ