Модерна България

Второ годишно издание „Приносът на международните компании“ на BGLOBAL

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 09 November 2022 10:41 >
Модерна България

Във времена на турбуленция, на икономическа и политическа несигурност, естествената реакция на човек е да потърси на какво да се опре, да потърси своето парче стабилност. В това годишно издание „Приносът на международните компании в България“, уважаеми читатели, насочваме Вашето внимание към един елемент от стабилната основа на всяко модерно общество – международните инвеститори.

Това е второто съвместно издание на списание BGLOBAL и лидерът в кредитното застраховане „Кофас България“, с което „мерим“ темпа на развитие на международните компании в страната. Ще видите кои са топ 200 най-големи международните компании (по приходи), топ 100 най-големи работодатели и топ 100 най-печеливши компании. И ще се  прочетете анализът на данните, който прави управителят на „Кофас България“ Пламен Димитров“.

Тази година избрахме темата за приноса им в модернизацията на България.

Моделите на корпоративно управление, бизнес етика и  социална отговорност,

които донесоха и които българските предприемачи използват за собственото си развитие и надграждат. Бизнес модели, които променят не само икономиката. Модерният, устойчив бизнес изисква модерно образование, води до по-висок стандарт на живот в регионите, където оперира, създава стимул за останалите. И така бавно и постепенно модернизира обществото.

Затова именно в такива времена показваме тези компании и говорим с техните мениджъри – Тим Курт, „Аурубис България“, Младен Маркоски, А1, Димитър Митев, „Белла България“, „Дънди Прешъс Металс“, Изабел Ван Меле, KBC, Чавдар Димитров, „Орбико България“, Боряна Манолова, „Сименс България“, Николай Хаджидончев, „Тева“… От различни сектори на българската икономика и с различен мащаб на бизнеса, но свързани чрез успеха и добавената стойност - не само за своите акционери, но и за работещите в тях, за местните общности, за цялото общество, която създават тези компании.

А каква е тази стойност и какви са целите, които има смисъл да си поставяме като общество, може да научите през анализите и коментарите на нашите автори във второто годишно издание на „Приносът на международните компании в България“: създателят на института INSAIT проф. Мартин Вечев, подуправителят на БНБ Калин Христов, съветникът на Европейската климатична фондация Юлиан Попов, старши икономистът в Институт „Отворено общество“ Георги Ангелов. Промяната на българския бизнес под влияние на международните инвеститори коментират анализатори с многогодишен опит в корпоративния свят като Огнян Киряков („Логос“), Силвия Умникова („Алекзандър Хюз България“), Теодора Бакърджиева, изп. директор на Българския дарителски форум.

Това са само част от имената, които ще срещнете на страниците на това годишно издание на списание BGLOBAL. Приятно четене!

 
Можете да закупите списанието в павилионите на Inmedio, големите вериги бензиностанции, търговските вериги "Фантастико", "Кауфланд", "Била" и др.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ