Мъск влезе в централата на Twitter с мивка в ръце

Утре е крайният срок бизнесменът да приключи сделката за $44 млрд. преди да бъде съден

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 October 2022 12:36 >
Мъск влезе в централата на Twitter с мивка в ръце
Източник: @elonmusk
Бизнесменът Илон Мъск се появи в централата на Twitter с мивка в ръце, давайки повод за коментари за бъдещето на планираната покупка на социалната мрежа, съобщи Би Би Си. Милиардерът има краен срок до утре да приключи сделката за $44 млрд., която беше огласена преди месеци, но той се опита да изостави.

По-рано този месец той се съгласи да действа, само седмици, преди да започне съдебен процес в защита на сделката.

"Влизам в централата на Twitter, дайте път на мивката" (Entering Twitter HQ – let that sink in!), туитна Мъск. На бизнес жаргон „kitchen sinking“ означава предприемане на радикални мерки в една компания, въпреки че Мъск не дава повече яснота. Но той обнови своята биография в Twitter, като вече се определя като "шеф туитър".

Мъск заяви, че мрежата има нужда от значителни промени, като със сигурност ще направи сериозни съкращения.

Когато милиардерът обяви плановете си за покупка на социалната мрежа той каза, че иска да изчисти спам профилите в платформата и да я запази като място за свободно изразяване. Но само седмици след това даде заден ход, като обяви че се отказва от сделката, защото се оказало, че платформата има много повече фалшиви профили, отколкото са твърдели нейните мениджъри.

Ръководството на Twitter отхвърли обвиненията с обяснение, че Мъск иска да свали предварително договорената цена. Срещу Мъск беше заведено дело, като той се съгласи да приключи сделката, ако процесът бъде поставен на пауза. Срокът за това е 28 октомври.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ