Тим Курт: Не можем да бъдем устойчиви, без да бъдем солидарни

Много е важно да приемем променената България като предизвикателство, заяви Добри Митрев

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 04 October 2022 15:44 >
Тим Курт: Не можем да бъдем устойчиви, без да бъдем солидарни
Източник: Тони Тончев
Тим Курт, изп. директор на "Аурубис България"
До скоро предизвикателството беше как да поддържаме производството, да осигуряваме стабилността на веригите на доставки и да поддържаме връзките с общността. Днес предизвикателството е как да запазим тези фундаменти въпреки прогнозите за инфлация и сянката за икономическа криза. Това заяви Тим Курт, изп. директор на „Аурубис България“ и президент на Германо-българската индустриална и търговска камара по време на откриването на конференцията „Бизнесът и регионите – Променена България“ на списание BGLOBAL. Третото издание на регионалния форум е организирано в партньорство с Българската стопанска камара и Института за пазарна икономика.

Тим Курт направи паралел с петролната криза от 1973 г., когато се говори за петрола като оръжие и само година след трагедията в Мюнхен на Олимпийските игри има войни недалеч от Европа. "Днес има война, говори се за газа като оръжие и за нов военен конфликт. Бъдещето не изглежда блестящо", обясни той.

Но той обърна внимание, че ако по време на петролната криза от 1973 г. в Eвропейската икономическа общност са членували 8 държави, днес членките на ЕС са 27, а светът е повече свързан, отколкото е бил някога.

"Днес ни свързват множество неща и ценностите, които ни свързват, са бизнесът, местните власти, местните общности. Постигнали сме много и задачата на нашето поколение е да го развием въпреки предизвикателствата на новото време", заяви Тим Курт.

"Когато говорим за устойчивост, имаме предвид три стълба – хората, икономиката и околната среда. Искам да добавя към тях и още нещо – солидарността – не можем да бъдем устойчиви, без да бъдем солидарни и съм убеден, че ще запазим това, което сме изградили през годините, защото сме солидарни", каза в заключение Тим Курт.

"Миналата година темата на конференцията беше "Зелената сделка", днес темата е "Променената България" и трябва да начертаем пътя как да направим България държавата на просперитета, на благоденствието и българските компании да растат извън границите на България", заяви заяви Добри Митрев, председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара.

"Много е важно да приемем променената България като предизвикателство, защото всичките кризи, които ни сполетяха, трябва да ни научат на това, че трябва да започнем повече да мислим, да работим по-старателно, ако искаме поколението зад нас да завари една чиста, просперираща България,в която хората да живеят и работят с удоволствие", допълни Митрев.

 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ