Бизнесът и регионите – Променена България

Трета годишна конференция на сп. BGLOBAL в партньорство с Българската стопанска камара

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 September 2022 08:54 >
Бизнесът и регионите – Променена България
Какви са предизвикателствата пред развитието на българските регионите в новата икономическа среда? Как стратегическите компании, бизнесите с добавена стойност, продължават да развиват регионите въпреки енергийните и инфлационни проблеми? Как примерите на синергия между местни власти и бизнеси да се умножават?

Отговор на тези въпроси ще търсим на конференцията „Бизнесът и регионите – Променена България“ на списание BGLOBAL. Това е третата годишна конференция, която организираме в партньорство с Българската стопанска камара и Института за пазарна икономика.

Акцент в дискусията, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. в „Гранд хотел Милениум“, София, са предизвикателствата пред бизнесите и общините в новата икономическа среда.

Два дни след предсрочните парламентарни избори, на форума ще очертаем посоките на развитие на икономиката и обществото ни заедно с някои от най-големите инвеститори в България и с успешни кметове.

Участници и панелисти са висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции, като:

- „Аурубис България“

- „Асарел Медет“

- „Геотехмин“ 

- „Дънди Прешъс Металс“

- „Електрохолд България“

- УниКредит Булбанк

В панелите ще участват кметове и представители на Националното сдружение на общините в България.

Сред лекторите са Светла Костадинова, изп. директор на ИПИ; Радан Кънев, евродепутат, докладчик по Директивата на ЕС за индустриалните емисии; Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България.

Разговорите ще се концентрират в два основни панела.

В първия, „Бизнес с добавена стойност – социални измерения“, ще бъдат представени предизвикателствата пред развитието на регионите в новата ситуация, проектите на компаниите и на местните власти в посока развитие на стандарта на живот, възможностите за финансиране.

Акцент във втория панел - „Бизнес с добавена стойност – икономически измерения“, е европейската и българската перспектива в новата икономическа ситуация и в светлината на Зелената сделка;  предизвикателствата през бизнес проектите на структуроопределящи за регионите компании; усилията на местните власти да привличат и задържат устойчив инвестиционен интерес


Конференцията „Бизнесът и регионите – Променена България“ ще се проведе на 4 октомври в зала „Айнщайн“ на Гранд хотел Милениум, от 14,30 до 18 ч. Присъствието е чрез регистрация, предварителна (тук) или на място, от 14 ч.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ