Президентът призова за висока избирателна активност на 2 октомври

Парламентарните избори трябва да излъчат устойчиво и отговорно управление, заяви Румен Радев

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 09 August 2022 10:29 >
Президентът призова за висока избирателна активност на 2 октомври
На 2 октомври ни предстои да проведем извънредни парламентарни избори и това е основната задача пред служебното правителство – тяхната организация и провеждане, заяви президентът Румен Радев на среща с представителите на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на вота. 

"От огромно значение за всички нас е тези избори да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство, което да се заеме с неотложните реформи и вземането на стратегически за страната ни решения. Важно е също така това мнозинство да се ползва с висока легитимност, която идва от високата избирателна активност", каза още държавният глава.

По думите му високата активност изисква висока ангажираност на партиите и кандидатите за народни представители с ясни програми и послания за привличане на избиратели, но и отговорна работа на изборната администрация и държавата, които да дадат увереност в прозрачността, честността и достъпността на изборния процес .
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ