Schneider Electric със стабилен напредък към постигане на целите си за устойчивост до 2025 г.

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 05 August 2022 18:07 >
Schneider Electric със стабилен напредък към постигане на целите си за устойчивост до 2025 г.
Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви резултатите от своята програма за устойчиво въздействие за второто тримесечие на 2022 г.

Индексът на Schneider за устойчиво въздействие (SSI) отбеляза стойност 4,17 точки от максимум 10 точки спрямо целта от 4,70 до края на годината. Индексът SSI измерва ефективността на Schneider при екологичното, социално и корпоративно управление (ESG). Той отразява в детайли постигнатия напредък по всяка от глобалните и локалните цели за устойчивост на компанията, свързани с дългосрочните ангажименти по отношение на климата, ресурсите, доверието, равните възможности, поколенческите въпроси и местните общности.

Публикуването на най-новите резултати за въздействието на Schneider съвпадна със Световния ден на екологичния дълг (Earth Overshoot Day), дата, на която човечеството е изчерпало биологичните ресурси, полагащи му се до края на текущата година. Тъй като Earth Overshoot Day през 2022 г. настъпи един ден по-рано от миналата година, тази дата служи като ясен сигнал за необходимостта от спешно справяне с неблагоприятното отражение на човешката дейност върху планетата.

„Нашата планета буквално гори. Трябва да се изправим лице в лице с реалността и да продължим да умножаваме усилията си за повече устойчивост“, призовава Гуенаел Авис-Хют, главен директор за стратегията и устойчивото развитие на Schneider Electric. „Като компания с политика за положително въздействие сме убедени, че можем да си помагаме с технологии, сътрудничество и доверие. Разгръщането на нашата програма за устойчиво въздействие не е свързана само с ESG. Става дума за началото на съвместна работа с цялата ни екосистема от служители, клиенти, доставчици и партньори, за да вървим напред заедно.“

Акценти за устойчивост през второто тримесечие на 2022 г.

 ·        Решенията EcoStruxureTM на Schneider Electric помогнаха на клиентите и доставчиците да постигнат значителен напредък в декарбонизацията и да намалят емисиите си на CO2 с 381 млн. тона от 2018 г. насам. През юни Schneider Electric и Hitachi Energy се споразумяха да си сътрудничат в решенията за зелена електроенергия от възобновяеми източници, в центровете за данни, минното дело и други промишлени сектори.

·        Schneider Electric току-що увеличи своя ангажимент в подкрепа на биоразнообразието, като използва само дървесина, несвързана с обезлесяване, в своята верига за доставки и в своята дейност до 2030 г.

През второто тримесечие на 2022 г. Schneider Electric предостави на над 1,1 млн. души достъп до зелена електроенергия, като така общият им брой от януари 2021 г. насам надхвърли 6,4 млн.

·        През 2022 г. 82% от служителите на Schneider се чувстват уверени да докладват възможни случаи на неетично поведение: добър напредък (с 1 точка) спрямо миналата година за ангажимента на компанията да осигури среда на доверие и култура на откритост.  

·        Schneider Electric даде старт на своето Училище за устойчивост, за да образова служителите по климатични и социални въпроси, като ги насърчава да предприемат действия и да оказват положително въздействие във всеки аспект от живота си.

·        Екипите на Schneider Electric в различните страни и региони продължават да играят специфична роля в осигуряването на максимален ефект от локалните инициативи за устойчивост, вкл. проекти във Франция, САЩ, Китай и Индия.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ