Петков предлага Асен Василев за премиер

Премиерът в оставка предлага програма за 6-месечно управление

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 July 2022 14:37 >
Петков предлага Асен Василев за премиер
Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че е предложил премиер да бъде Асен Василев, съобщи БНР. Той обяви още във видеообръщение, че няма да промени решението за изгонване на 70 руски дипломати и служители. 

"Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава до 12 часа на обяд", каза Петков.

Подкрепа за изгонването изрази Бойко Борисов, докато Корнелия Нинова поиска оставки заради начина, по който е изработено решението.

Премиерът в оставка посочи, че България е на исторически вододел и че за 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи.

По повод преговорите за ново правителство Петков отбеляза различията с БСП по международни въпроси, но по думите му нищо не може да е по важно от просперитета на България. Той начерта програма за управление за следващите 6 месеца:

Ние трябва да променим закона за КПКОНПИ и Бойко Рашков трябва да оглави Антикорупционната комисия.

Ние трябва да сложим механизъм за разследването на главния прокурор с независим съдия.

Ние трябва да сменим всички регулатори, които имат изтекъл мандат – КЗК, КФН, БНБ, така че те да работят за българските граждани.

Да приемем 22-ата законопроекта, така че да вървим по пътя за усвояването на 13-те милиарда от Плана за възстановяване и развитие.

Ние трябва да довършим енергийната диверсификация.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ