"Дронамикс" получи лиценз за карго полети с дронове в ЕС

Тече подготовка за първите търговски полети

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 May 2022 14:28 >
"Дронамикс" получи лиценз за карго полети с дронове в ЕС
Източник: Dronamics
"Дронамикс Глобъл Лимитед" съобщи, че от 25 май вече притежава първия си лиценз за авиокомпания за дрон - сертификат за оператор на лека безпилотна авиационна система (UAS) на ЕС (LUC). LUC е признат във всички държави-членки на ЕС и предоставя на операторите на дронове значителни бизнес възможности на единния пазар.

Съобщението е било направено по време на изложението  European Business Aviation Conference Exhibition и идва в ключов момент, по време на подготовката на компанията за първите търговски полети на флагманския дрон на Dronamics - Black Swan, по-късно тази година. С възможността да транспортира 350 кг на разстояние до 2500 км, Black Swan има за цел да трансформира веригите за доставки, като направи изпълнението по-ефективно, което ще доведе до икономии на разходи, време и въглеродни емисии.

В съобщението се посочва, че "Дронамикс Глобъл" е първата компания за товарни дронове, получила лиценз от Дирекцията за гражданска авиация на Малта (TM - CAD), Службата за гражданска авиация на страната. Лицензът позволява самостоятелно оторизиране на полетни операции на дроновете Black Swan в държави от ЕС, включително такива извън визуалната линия на видимост (BVLOS).
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ