УниКредит Булбанк с ръст от 37% на мобилните преводи за година

Средният размер на комуналните сметки е нараснал с 15% от 2021 г.

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 May 2022 11:55 >
УниКредит Булбанк с ръст от 37% на мобилните преводи за година
Източник: Shutterstock
Все повече потребители предпочитат възможностите на дигиталните банкови плащания, като ясно доказателство за това са и ръстовете в плащанията през мобилното банкиране Булбанк Мобайл, съобщи УниКредит Булбанк. За първото тримесечие на 2022 г., общата сума на преводите през този канал е нараснала с 37%, спрямо 2021. Една от най-използваните функционалности през мобилното приложение за плащане на комунални задължения, също бележи сериозно нарастване, като сумата на платените битови сметки за първите три месеца на 2022 е с почти 40% повече, спрямо предходната година.

За да подпомогне този резултат, банката е направила редица подобрения в услугата, включително и разширяване на списъка с комунални доставчици, които вече надхвърлят 500. Така през първото тримесечие на 2022 г. средната сума на платена комунална сметка през Булбанк Мобайл е 70 лв., което е с 15% повече спрямо първите три месеца на 2021 г., когато е била средно 60 лева.

През февруари на национално ниво влязоха в сила подобрения в платежната система на БОРИКА (Бисера 6+), които целят по-бързото изпълнение на междубанковите разплащания в лева. Преди въвеждане на промените, обработката на този тип плащания се случваше три пъти дневно в интервала от 8:00 до 17:00 ч., докато сега клиентите могат да наредят своя превод в часовия диапазон от 8:00 до 20:00 ч., като тяхното плащане ще бъде изпълнено в рамките на един час. От април УниКредит въведе още по-бърз процес за своите клиенти, които нареждат плащания от банката, като ги изпраща за обработка на всеки 5 минути, което допълнително стимулира този тип преводи. През първите три месеца на 2022 г. сумата на междубанковите кредитни преводи в лева, наредени през Булбанк Мобайл, нараства с почти 40%, показва статистиката.

През 2021 година УниКредит Булбанк внедри в мобилното си приложение и редица нови възможности, някои от тях предлагащи повече опции за плащания като „Международни SEPA преводи” и „Превод по мобилен номер“. Тези две нови функционалности дадоха силен тласък на преводите през годината и създават възможност за допълнително развитие на дистанционните плащания.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ