Стефана Здравкова е новият шеф на Нова Броудкастинг Груп

Дирк Геркенс остава председател на борда на директорите на медийната група

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 May 2022 19:33 >
Стефана Здравкова е новият шеф на Нова Броудкастинг Груп
Източник: Нова Броудкастинг Груп
Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, считано от 13 май 2022 г., съобщи United Group. 

Нова Броудкастинг Груп е най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в България и е част от медийното подразделение на United Group – United Media, което оперира в 8 държави с 5 национални телевизионни канала, повече от 50 платени телевизионни програми, успешно дигитално портфолио от 28 уеб портала, 8 печатни медии, в т. ч. вестници и списания, както и 5 радиостанции.

Дирк Геркенс, който от ноември 2021 г. беше главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, остава председател на управляващия ѝ борд.

През последните три години Стефана Здравкова заемаше поста изпълнителен директор на една от водещите медийни дигитални компании в България - Нет Инфо, като сред нейните постижения е продължаващият растеж на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg. Тя успешно разви и приложи иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка, едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на Нова Броудкастинг Груп, казват от United Group.

Преди да се присъедини към Нет Инфо, Стефана Здравкова е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ