Байдън обвини Русия в геноцид

Според президента на САЩ 70% от поскъпването на продуктите се дължи на действията на Путин

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 April 2022 10:01 >
Байдън обвини Русия в геноцид
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Много рядко в историята на президентските избори в САЩ между кандидатите на двете основни партии е отбелязвана двуцифрена разлика в подкрепата няколко месеца преди вота.
Джо Байдън за пръв път обвини Русия, че извършва геноцид в Украйна, предадоха световните агенции.

"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, нищо от това не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света", заяви Байдън по време на посещение в Айова, посветено на борбата с инфлацията. Байдън преди е заявявал, че не смята руските действия за геноцид, а ги наричаше "военни престъпления".

Скокът на цените в САЩ през март достигна връхна точка от 8,5 процента на годишна база. Такива нива на инфлацията не са виждани от декември 1981 година. По думите на Байдън 70 процента от поскъпването на продуктите се дължи на действията на Путин. "Нахлуването на Путин в Украйна доведе до скок на цените на бензина и на хранителните продукти по целия свят", каза президентът демократ. Републиканската опозиция обаче обвинява Байдън, че самият той води икономическа политика, която подхранва инфлацията. (БТА)
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ